Påverka ditt elpris med timdebitering och Dala Elfond 

Hur funkar Dalakrafts elavtal Dala Elfond tillsammans med timdebitering? Eftersom vi pratar mycket om att fonden är ett förvaltat avtal är det en berättigad fråga – för vad betyder egentligen det? Svaret är att du med timdebitering delvis kan påverka ditt elfondspris, genom att tänka på när du använder strömmen.

Med timmätning och timdebitering av förvaltade Dala Elfond kan du påverka din kostnad positivt genom att välja att flytta merparten av din förbrukning till timmar med lägre elpris. Detta gäller inte minst om du exempelvis har en elbil du kan ladda nattetid, eller en värmepump som kan styras efter spotpriset.

Dock kan även enkla saker som att välja att köra diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och liknande under mindre kostsamma timmar, företrädesvis nattetid, göra skillnad för din elräkning.

Du kan alltid välja att få timdebitering. Ditt elnätsbolag är skyldigt att uppdatera din elmätare till en timmätt om du begär det (de har 90 dagar på sig att utföra åtgärden). Du får också automatiskt timdebitering om du flyttar in i en fastighet där den tidigare innehavaren valt timdebitering. Debiteringsformen följer nämligen med anläggningen, inte innehavaren.

Dala Elfond ger stabilare pris

Det fiffiga med elfonden är att utöver den del i avtalet som följer marknadsutvecklingen timme för timme på elbörsen Nord Pool*, innehåller avtalet alltså en förvaltad del. Det innebär att elhandelsexperter i förväg har köpt in stora volymer el när marknadsläget bedömts vara gynnsamt.

Sammanslaget får du ditt eget unika Dala Elfondpris, som tack vare förvaltningen ger ett jämnare och stabilare pris än vad ett vanligt rörligt timprisavtal gör.

Var en aktiv elkund

Tänk på att för att få en positiv prisutveckling med timdebitering och Dala Elfond behöver du vara en aktiv elkonsument som företrädesvis använder el under lågkostnads timmar.

*Priset som visas är elmarknadens råpris.

Läs mer:

Teckna Dala Elfond
Så funkar Dala-Elfond
Stora skillnader i möjlighet att styra ditt elpris
Vad är det du betalar för egentligen?

Öppet

Ring oss

0771 48 80 00

Vi har öppet

Idag 8:00 - 21:00
Imorgon 8:00 - 21:00

Bli uppringd

Ange ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så snart vi kan.